8 правил ідеального загару в солярії
Статті 25.03.2014

8pravilВідвідування солярію справа серйозна. Ми розкажемо вам, як підготуватись до цього відповідального міроприємства, і яких правил потрібно дотримуватись, щоб  отримати гарну рівну засмагу без шкоди для здоров’я.

Правило номер один. (Воно ж саме головне)
Перш ніж засмагати, неважливо на сонці чи в солярії, необхідно проконсультуватись з лікарем. Дерматолог, онколог і гінеколог вам допоможуть.

Правило номер два. Якщо вам немає вісімнадцяти років в солярій краще не ходити. Справа в тому, що до цього віку шкіра людини сильніше піддється опікам, а це значить, що ризик онкологічних захворювань також підвищується.

Правило номер три
Засмага протипоказана при прийомі антибіотиків, антидепресантів і препаратів що стабілізують тиск. Ультрафіолет серйозно знижує ефект від дії цих препаратів, до того ж його взаємодія з деякими медикаментами в організмі настільки мало вивчена, що наслідки можуть бути непередбачуваними. Також не можна засмагати у період вагітності, лактації і під час менструального циклу.

Правило четверте
Не можна відвідувати солярій щодня. Мінімальна перерва між сеансами повинна бути 1-2 дні, в залежності від індивідуальної чутливості шкіри. Сам принцип загару заключається в тому що ультрафіолетові промені провокують шкіру, а вона в якості захисту виробляє меланін. Одного-двох днів вистачає, щоб шкіра була готова до нової провокації. А якщо ігнорувати це правило  і засмагати щодня, то через декілька років можуть проявитись неприємні наслідки.

Правило п’яте
Не варто митися милом за 4 години до відвідування солярію і протягом 4 годин після сеансу. Приймаючи душ перед засмагою, ви змиваєте верхній шар відмерлих клітин, мильна піна порушує кислотний баланс, позбавляючи шкіру природного захисту. Ну, а миття протягом 4-х годин після відвідування солярію зводить нанівець весь ефект від сеансу засмаги.

Правило шосте
Дуже важливо підібрати правильний час загару. Він вираховується, виходячи з декількох факторів, таких як — потужність ламп, тип шкіри і ступінь засмаги. В цьому вам допоможе адміністратор салону. Серед відвідувачів соляріїв поширена думка: «Якщо я не почервоніла, значить, не засмагала» Це абсолютно не так! Почервоніння шкіри після сеансу засмаги — це ні що інше, як опік. А саме опіки являють собою найбільшу загрозу при засмазі. Щоб зменьшити до мінімуму ризик, треба засмгати потрошки, поступово збільшуючи час сеансу.

Сьоме правило
Не забувайте захищати вразливі ділянки тіла — геніталії, груди, очі, губи а також родимки. Лікарі рекомендують не знімати нижню білизну, але якщо ви принципово засмагаєте топлес — використуйте стікіні (захист для сосків). Крім того, потрібно надягати спеціальні окуляри. Багато хто рахує, що достатньо закрити очі, але повіки надто тонкі, не здатні захистити сітчатку від пересихання.

Восьме правило.
Обов’язково використовуйте спеціальні креми для засмаги в солярї. Це правило ігнорується неймовірно великою кількістю відвідувачів, найчастіше приводиться аргумент, що нібито «на мене і так нормально лягає засмага». Однак креми потрібні не тільки для підсиленн засмаги. Їх головне завдання — зволоження шкіри перед сеансом. Адже ультрафіолет підсушує шкіру, і від цього вона швидше старіє. Зволожена шкіра краще чинить опір ультрафіолетовим променям, залишаючись молодою та пружною. Закономірне питання. Чи можна користуватись звичаними зволожуючими кремами для обличчя та тіла? Ними користуватись можна і потрібно, але вони не зможуть замінити професійну косметику, що спеціально призначена для солярію. Справа в тому, що більшість зволожуючих кремів містять різноманітні відбілюючі речовини (наприклад — фруктові кислоти). А ви не для того йдете в солярій, щоб звести резултат нанівець.

Не користуватись кремами для загару в солярії має сенс тільки алергетикам, а також людям з жирною, проблемною шкірою, які спеціально, по рекомендації лікаря, відвідують солярій, щоб підсушити шкіру. Також поширена думка, що використання кремів для засмаги призводить до неприроднього кольору шкіри. Повірте, що це відноситься далеко не до всіх кремів. Безсумнівно, такий ефект можуть викликати крема з бронзаторами (аналог автозагару) якщо їх нанести на незагорілу шкіру. Якщо ж мова йде про якісні крема — активатори, то вони здатні зробити загар рівним і природнім, підсилюючи вироблення мелоніну. В будь-якому випадку, компетентний адміністратор солярію повинен розповісти вам про всі крема, що є в наявності і попередити про можливі побічні дії.